Gârbova de Sus, Gârbovița și Gârbova de Jos racordate la civilizatie!

4 iulie 2019 19:581 comment

Chiar daca mult mai lent decat ar fi trebuit, iata ca totusi se misca ceva in infrastructura judetului! În aceste zile se toarnă primul strat de asfalt pe drumul județean 107  E, care face legătura dintre localitățile Gârbova de Sus, Gârbovița și  Gârbova de Jos și Drumul Național 1, fiind singura rută de acces spre  cele Gârbove.

Necazurile legate de multitudinea gropilor care faceau transportul un cosmar au sa dispara si cetatenii vor face primii pasi spre normalitate

Prin intermediul proiectului vor fi asfaltați 7,5 km de drum și se vor  asigura accesele la drumurile laterale și la proprietăți. De asemenea,  se vor realiza rigole și podețe din beton.

Întrucât se lucrează și la introducerea alimentării cu apă în cele trei  localități, în prima etapă vor fi asfaltați 5,5 km de drum, din  extravilanul localităților, urmând ca după finalizarea lucrărilor la  utilități să fie asfaltate și porțiunile intravilane din Gârbovița și Gârbova de Sus.

Lucrările de modernizare a DJ 103 E sunt finanțate prin intermediul  fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin intermediul  Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea contractului de  lucrări fiind de 5.051.876,93 lei, fără TVA. Drumul, care în trecut era  clasificat ca drum local, a fost preluat de către Consiliul Județean Alba pentru a răspunde criteriilor de eligibilitate ale programului și a  putea beneficia de finanțare.

Și locuitorii comunei Întregalde se vor putea bucura de o conectivitate  mai bună la rețelele naționale și județene de transport, fiind reluate  lucrările de modernizare a drumului județean DJ107K: Galda de  Jos-Mesentea – Benic – Întregalde, pe o porțiune de 6 km, cuprinsă între  km. 17+700 – 23+700. La finalul implementării proiectului, peste 580 de  persoane vor beneficia de aceste lucrări.

Lucrările au fost sistate o perioadă de timp din motive independente de  beneficiar, CJ Alba, din cauza unor probleme apărute ca urmare a  intrării în vigoare a OUG 114/ 2018, fiind necesară o renegociere a prețurilor.

Prin realizarea acestui proiect, se va asigura legatura acestei  zone a Munților Apuseni cu coridoarele de transport europene şi  naţionale și cu municipiul reședință de județ.  De asemenea, turismul se  va dezvolta, putând fi descoperite mai ușor frumusețea locurilor,  puritatea aerului, bunătatea și sufletul oamenilor, vatra spiritului  romanesc din această zonă montană. Printre rezervațiile naturale care vor deveni accesibile turiștilor pot fi amintite Cheile Întregalde, Cheile Gălditei și Turcului, Cheile Tecșeștilor, Piatra Cetii și Poienile cu narcise din Tecșești.

Și aceste lucrări sunt finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, contractul de lucrări având o valoare de 6.060.634,35 lei, fără TVA.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com