Comunicatorii au dezbătut implementarea Regio în Regiunea Centru

21 martie 2012 19:190 comments

Peste 60 de reprezentanţi ai reţelei regionale de multiplicatori de informaţii pentru programul REGIO au participat miercuri, 21 martie 2012, la Conferinţa Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operaţional Regional. În cadrul întâlnirii au fost diseminate informaţii privind implementarea Programului Operaţional Regional in Regiunea Centru şi au fost prezentate exemple de promovare a proiectelor finanţate de REGIO.
ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO şi a impactului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru, prin Programul Operaţional Regional. Discuţiile comunicatorilor REGIO din regiune au urmărit să sublinieze, după patru ani de implementare a acestui program în regiunea noastră, modul cum proiectele finanţate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională duc la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor. Prezentările susţinute au subliniat stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, prin corelare cu măsurile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltării. Un alt aspect discutat de participanţi a fost reprezentat de oportunităţile de finanţare şi de modul cum sunt implementate proiectele gestionate de OI Turism la nivel naţional, pe o axă specifică a programului.
Deoarece în acest an marea majoritate a proiectelor aflate în implementare sunt axate pe investiţii în infrastructura urbană, atenţia celor prezenţi a fost captată atât de prezentările referitoare la proiectele destinate dezvoltării Polului de creştere Braşov, cât şi de proiectele aflate în implementare în municipiul Topliţa, judeţul Harghita şi proiectele implementate de Consiliul Judeţean Sibiu.
Un punct distinct în cadrul conferinţei l-a constituit analiza rezultatelor activităţii de informare şi publicitate pentru programul REGIO în anul 2011, precum şi perspectivele derulării acestei activităţi în anul curent.
„Am văzut, în cadrul acestei întâlniri, că, după mai mult de patru ani de implementare efectivă a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, partenerii noştri şi beneficiarii proiectelor REGIO dau dovadă de creativitate şi de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Prezentarea experienţelor proprii în promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care îl au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltării locale şi regionale. Aşa că am discutat deschis despre cele mai bune metode de transmitere a rezultatelor concrete ale programului REGIO către marele public. Rezultatele proiectelor contractate sunt deja vizibile în viaţa de zi cu zi şi, de aceea, acum, pe lângă creionarea noilor politici regionale de dezvoltare, acordăm mare atenţie implementării eficiente a proiectelor REGIO, pentru sublinierea impactului pozitiv al fondurilor europene asupra nivelului de trai al cetăţenilor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com