Judeţul Alba va avea 7 colegii parlamentare

1 martie 2012 15:150 comments

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat recent în Monitorul Oficial lista cu localităţile care compun colegiile uninominale pentru alegerile generale din toamna anului 2012. La fel ca la alegerile din urmă cu patru ani, Alba va avea în continuare cinci deputaţi şi doi senatori în Parlament.
Delimitarea colegiilor ununimonale a rămas aceeaşi, diferenţele existând doar în denumirea unor localităţi componente. Astfel, vor exista cinci colegii pentru deputaţi şi două pentru senatori.
Componenţa celor cinci Colegii pentru Camera Deputaţilor este următoarea: Colegiul nr. 1 pentru deputaţi este format din municipiul Alba Iulia şi patru comune apropiate (Berghin, Ciugud, Daia şi Ohaba). Colegiul nr. 2 cuprinde municipiile Blaj şi Sebeş şi 12 comune din sudul judeţului. Colegiul nr. 3 este format din oraşele Cugir şi Zlatna, la care se adaugă 13 comune. Colegiul nr. 4 cuprinde municipiul Aiud, oraşul Ocna Mureş şi 12 comune din zona de est a judeţului. Colegiul nr. 5 cuprinde în majoritate zona Munţilor Apuseni. Este delimitat de oraşele Abrud, Câmpeni, Baia de Arieş şi Teiuş, respectiv 26 de comune.
Cele două Colegii pentru Senat au următoarea componenţă:
Colegiul uninominal nr. 1 pentru Senat va cuprinde colegiile 1, 3 şi 5 (Alba Iulia şi trei comune apropiate de la Camera Deputaţilor) iar Colegiul nr. 2 de la Senat este format din colegiile 2 şi 4 de la Camera Deputaţilor. (S.P.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com