Florin Roman: Documentaţia pentru autostrada Sebeş-Turda urmează să fie pusă pe SEAP probabil marţi

15 iulie 2013 10:571 comment

CCC_0654În cadrul conferinţei de presă a PNL Alba Iulia, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a prezentat ultimele noutăţi în ce priveşte proiectul autostrăzii Sebeş-Turda. Acesta a spus că în acest moment este sigur faptul că licitaţia pentru această lucrare se va face pe patru tronsoane iar documentaţia pentru această lucrare, în vederea licitaţiei, se va urca marţi pe SEAP. Florin Roman a spus că la începutul lui septembrie va începe procedura de licitaţie iar dacă nu vor fi contestaţii în luna noiembrie urmează să fie semnat contractul de execuţie a lucrării iar din primăvară să înceapă efectiv lucrările la autostrada Sebeş-Turda.
„Legat de autostradă vreau să vă spun că documentaţia este în analiză la ANRMAP, din informaţile mele urmeză să fie urcată pe SEAP marţi. După eliberarea avizului de la companie, sunt patru loturi ce urmeză să fie licitate.
Primul de la Km1la Km 17, include nodul de la Sebeş şi cel de la nord din Alba Iulia şi care a ajuns pe acest proiect ca urmare a solicitării făcute de la nivelul CJ Alba şi n a primăriei; Al doilea tronson este de la Km l7 la Km 41+250, intersecţia cu DJ 17 la Aiud; Al treilea lot este de la Km. 41+250 până la KM 53+700, la Inoc în inelul de la Decea pe care tot în urma solicitării CJ Alba dar şi al primăriei Ocna Mureş l-am obţinut pentru locuitorii din Ocna Mureş. Acest inel iniţial nu apărea în proiect; Iar ultimul tronson este de la Decea la Turda. Din discuţile cu cei de la CNDAR, se speră ca cel târziu la începutul lunii septembrie să aibă loc procedura de licitaţie pentru cele patru loturi iar în cazul în care nu vor fi contestaţii, dar vă spun că va fi o bătaie mare pentru că este o autostradă finanţată cu aproape un miliard de euro şi în acest moment nu se mai prea lucrează la autostrăzi iar eu anticipez că vor fi mai multe firme care vor participa la licitaţie.
Dacă nu vor exista contestaţii, cei de la companie speră ca în luna noiembrie să semneze contractele de execuţie iar din primăvară să înceapă lucrările la autostrada Sebeş-Turda.
Dacă sunt contestaţii totul depinde de cum se mişcă CNSC-ul şi cum stabileşte instanţa. Ca să vă dau un exemplu licitaţia pentru drumul de la Drâmbar a fost adjudecată licitaţia în primăvară dar în urma contestaţilor am reuşit în instanţă cu tot să dureze şase şapte luni procedura.
În cazul CNADNR, procedura e mai simplă şi există termene mai concise la CNSC şi instanţă. În cazul în care vor fi contestaţii, eu sper ca să dureze această procedură maxim două trei luni. E o lună procedura de evaluare. Oricum avem noroc că există perioada de iarnă, în care nu se poate lucra, iar dacă doamne fereşte există contestaţii ele se pot soluţiona în acest interval”.
Florin Roman a precizat că valoarea estimată a lucrării este de 700 milioane euro+TVA dar probabil în urma licitaţiei, probabil, preţul va fi mic.

Tags:

1 Comment

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com