Documentele necesare elevilor la inceputul anului scolar

8 septembrie 2017 10:441 comment

Documentele necesare elevilor la începutul anului școlar (comunicat)

Direcţia de Sănătate Publică Alba informează că la înscrierea în ciclul de învățământ (exemplu grupa mică, clasa 0, clasa a V-a etc.) preșcolarii sau elevii trebuie să prezinte, adeverință medicală, care este eliberată de medicul de familie.

De asemenea, la începutul anului preșcolar sau școlar, copiii care nu intră într-un nou ciclu de învățământ (exemplu grupa mare, clasa a III-a, clasa a VI-a etc.) trebuie să prezinte, la reînscrierea în colectivitate, avizul epidemiologic.

Cei care prezintă adeverința medicală nu mai trebuie să prezinte avizul epidemiologic.

Precizăm că investigațiile paraclinice (exsudat faringian, ex. coprobacteriologic, coproparazitologic etc.) se fac numai la solicitarea medicului care eliberează avizul epidemiologic/adeverința medicală, iar medicul de familie solicită investigații paraclinice în situația în care copilul prezintă semne și simptome sugestive de boală transmisibilă.

Astfel, elevul/preșcolarul va prezenta la început de an școlar avizul epidemiologic/adeverința medicală, nu investigațiile paraclinice (cerute sau nu de medic), care au stat la baza eliberării lor.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com